Doar un turn ratacit printre case

Expandmenu Shrunk


CHIVOTUL LEGII” pentru O TARA CA AFARA

Ieri (1 DECEMBRIE) cand a fost o intreaga nebunie PLACUTA cu lansarea campaniei Vunk, VREAU O TARA CA AFARA, in timpului unei conversatii pe pagina facuta de Cornel pentru aceasta campanie de pe Facebook, mi-a venit o idee ce a primit aprecieri si acordul mai multor persoane de acolo. Observand majoritatea discutiilor de pe grup, am comentat si eu la una dintre ele spunand ca unul dintre primii pasi pentru a avea “o tara ca afara” ar fi acela de a se face o lista gen “Chivotul legii” pentru a o asa numita TARA CA AFARA. Ideea am vazut ca a fost apreciata de cateva persoane foarte rapid, asa ca am initiat-o pe respectiva pagina. Nu stiu inca daca urmeaza sa fie continuata, dar ea a ramas profund intiparita in mintea mea. Asa ca am zis sa public si pe blogul meu lista lucrurilor pe care cred nu numai eu ca ar trebui sa le facem pentru a incepe sa fie putin mai bine la noi in tara. Sunt lucrui marunte, dar intinse la o scara mult mai larga, cu siguranta va duce la un rezultat de … TARA CA AFARA! :)

Pot spune ca ma gandesc de aseara la acest articol, iar de dimineata mi-a venit in minte, in timp ce savuram cafeaua, cum ar fi sa incerc sa merg pana la munca …. zambind si atat. Sa evit sa mai stau incruntat si suparat pe strada, chiar daca nu sunt tocmai in momentul in care sa fiu prea fericit! Partea interesanta a fost ca am reusit sa fac lucrul acesta, iar pana sa ajung in statia de autobuz deja ma simteam mai bine si mult mai placut decat in zilele precedente. Incercam in timp ce zambeam sa gasesc si lucrurile din viata mea ce merita acest lucru, si curios este ca am gasit surprinzator de multe. La acest lucru a contribuit si discutia telefonica de dimineata avuta cu “mami meu” :) iar ea mi-a povestit niste lucruri foarte amuzante de acasa, dar si placute. Acum cand scriu si imi amintesc cum a decurs ziua mea pana acum, imi vine in minte citatul lui Paulo Coelho se spune ca:  “atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspirapentru indeplinirea visului tau” ;)

Asa ca mai bine sa revin la faza de START a CHIVOTUL LEGII pentru O TARA CA AFARA si sa vedem ce se gaseste in el. Voi mentiona inainte ca aceste legi vor fi facute de noi toti, dar toti cei care vom contribui la ele, si nu numai, va trebui sa incercam sa le respectam pentru a impulsiona si pe cei din jurul nostru sa le urmeze. Deci iata CHIVOTUL LEGILOR PENTRU O TARA CA AFARA:

- VREAU ca altruismul si omenia sa zimbolizeze ROMANIA,

– VREAU stoparea impunerii punctului de vedere prin forta si violenta

– VREAU protejarea curateniei publice prin folosirea cosurilor de gunoi,

– VREAU respectarea oamenilor din jurul nostru,

– VREAU sa nu se mai asculte muzica la un volum care sa deranjeze vecinii,

– VREAU folosirea claxonului autoturismelor doar atunci cand este nevoie pentru evitarea unui accident,

– VREAU respectarea tuturor legilor si evitarea incalcarii lor, chiar daca unele par totusi aberante, :)

– VREAU incurajarea persoanelor din jurul nostru pentru a reusi sa faca ceea ce isi propun sa faca,

– VREAU folosirea de catre fumatori a scrumierelor de buzunar (acest lucru ar contribui foarte mult la curatenia din mediul urban)

– VREAU in traficul pietonal sa se foloseasca legile de la circulatia auto: PRIORITATE sa aiba cei care IES pe o usa, cei care URCA scarile sau o panta, cei care au MERSUL INGREUNAT DE BAGAJE sau de PROBLEME FIZICE MOTORII,  cedarea locurilor din mijloacele de transport in comun femeilor insarcinate sau persoanelor cu copii in brate, batranilor

– VREAU un Partid al Altruistilor Umani din Romania :)

– VREAU ca oamenii din JCI sa conduca  Romania economic cel putin

– VREAU ca lumea sa nu mai mearga pe ideea de a “trage ţeapă” pentru a le fi lor bine financiar

– VREAU ca valorile vietii noastre sa fie cele legate de moralitate, si nu cele materiale

– VREAU sa nu se mai sparga seminte

– VREAU sa nu se mai bata suporterii echipelor de fotbal intre ei

– VREAU ca omul ce dispune de finante sa sprijine oamenii ce nu au

– VREAU ca oamenii sa-i ajute pe toti cei care au nevoie de acest lucru

– VREAU sa nu se mai creada nimeni mai destept decat cei din jur

– VREAU sa nu mai sufere lumea din jur

– VREAU fericire si bunatate

– VREAU zambete pe toate fetele

– VREAU sa nu mai existe boala si durere fizica

– VREAU sa nu mai fim vazuti peste hotare ca si hoti sau tigani

– VREAU sa fim primiti cu bratele deschise oriunde am merge in lume

– VREAU sa avem locuri de munca bine platite pentru toata lumea

– VREAU oameni lipsiti de interese materiale

VREAU ca imnul noii tari sa fie:

VREAU SA SPUNETI SI VOI CE VRETI PENTRU CA ACEASTA TARA SA FIE CA AFARA!

One Response to CHIVOTUL LEGII” pentru O TARA CA AFARA

 1. Avatar Livia Nadrag
  Livia Nadrag says:

  Buna Catalin,
  Ma bucur ca exista aceasta initiativa, asa cum ma bucur pentru toate lucrurile bune care ti se intampla, si chiar daca ele uneori au un gust amar sa nu uiti ca tot bune sunt..
  Raspunzand invitatiei tale, eu imi doresc o tara plina de PACE. O tara cu oameni capabili sa IERTE si sa VADA dincolo de masti. O tara cu oameni INTELEPTI care sa poata vorbi pe limba celor mai “saraci” decat ei, pentru a-i putea RIDICA la nivelul LOR. O tara in care sa poti IMBRATISA pe cineva fara ca acest lucru sa fie ciudat. O tara in care sa putem fi noi insine, fara automatisme, fara frici, fara teluri false, fara ura, invidie, egoism sau orgoliu. Vreau o tara LIBERA, sufleteste, mental si fizic, in care sa nu-ti faci griji pentru ce mananci maine, ci in care sa poti trai FRUMOS.
  Spuneai ceva de niste tricouri? Mi-ar placea sa iau si eu unul, daca se poate.
  Multumesc, pentru tot.