Doar un turn ratacit printre case

Expandmenu Shrunk


Despre mine

Catalin Ionita

M-am nascut in ultima zi a lui ’81, poate din dorinta de a intra in lume intr-un moment de chef general. Fiind crescut intr-o familie de preot am primit o educatie in spiritul crestin ortodox, lucru care a contribuit foarte mult la formarea mea ca om. In eventualitatea in care apare intrebarea “Crezi?” va spun de pe acum ca DA. “De ce?” Pai dintr-o mie de motive, dar cel mai important este faptul ca prefer sa cred ca viata este un miracol (dovedit), decat sa nu cred in miracole (vorba lui Einstein).

Dezvoltarea mea in plan profesional a inceput prin clasa a X-a cand am inceput sa cochetez cu publicitatea. Chiar daca pana in momentul admiterii am mai tanjit si dupa zborul cu avioane de vanatoare, soarta a facut in asa fel incat sa revin la prima optiune. Astfel in 2001 am ajuns la facultatea de Marketing si in 2004 am fost acceptat in echipa de consultanta a decanei facultatii in cadrul unui proiect. Acela a fost momentul in care m-am indragostit de comunicare si am renuntat la gandul de a face publicitate. Anul 4 a fost cel in care am studiat cel mai mult si am realizat ca sistemul educational din Romania are un foarte mare handicap in ceea ce priveste specializarea de orice fel (asupra acestui subiect o sa revin in categoria “se intampla in Romania”.

In cei 4 ani de facultate am lucrat in special pe vanzari, de la imobiliare pana la servicii publicitare; prin anul 3 am incercat un mic business on line, dar s-a terminat cu o mare dezamagire in ceea ce priveste “prietenii”. Oricum experienta a fost utila si parerea de rau este doar pentru ca echipa era de nota 20 si in momentul de fata puteam sa avem unul dintre brandurile mari din e-business-ul romanesc.

In aprilie 2006 m-am angajat la Autoritatea Nationala pentru Tineret (actualul Minister al Tineretului si Sportului) pe postul de consilier II in cadrul departamentului de comunicare si relatii publice, loc in care am invatat foarte multe despre PR, jocuri politice de culise si modul in care se plafoneaza oameni. Faptul ca zilnic am fost in legatura directa cu mediul de afaceri prin intermediul ziarelor de profil si datorita jobului a contat foarte mult in mentinerea motivatiei de a demara propria afacere. Astfel la sfarsitul lui 2007 am infiintat Team Building Management , prima firma din Romania care a adunat intr-un singur pachet toate serviciile de motivare nonfinanciara. Chiar daca experienta mea in HR este minima (sau mai bine spus era), dupa principiul lui Henry Ford – si anume acela ca nu trebuie sa le stii pe toate, ci trebuie sa ii aduni in jurul tau pe cei mai buni – am format o echipa formata din tineri profesionisti si impreuna incercam sa punem umarul la dezvoltarea conceptiei de management al resurselor umane bazat pe motivarea si fidelizarea angajatilor.

In rest imi place sa dezvolt proiecte, pe care chiar daca nu am posibilitatea sa le finalizez, le gandesc pana in cele mai mici amanunte. Strategie este cuvantul meu preferat si incerc sa il folosesc cat mai des posibil la nivel conceptual de la viata profesionala pana la viata privata in special pe termen mediu si lung. Astfel toate proiectele de care va spuneam au in spate si o strategie de dezvoltare iar multe dintre ele o sa le public la rubrica “business”.

Verbele mele preferate sunt: a intreprinde, a dezvolta, a invata, a crede, a reusi, a iubi, a ierta si a gandi in perspectiva sau a strategiza :)

Imi place sa ma plimb, sa stau cu prietenii, ador apa (chiar daca nu stiu sa inot), imi place sa pescuiesc, sa ma dau cu motorul, sa ies in salbaticie, sa patinez, sa ma dau cu placa si sa joc Monopoly cate o noapte intreaga.

Nu imi plac minciuna, fatarnicia, ipocrizia, principiul dupa care in afaceri trebuie sa fie cineva care pierde si refuz sa folosesc noile reguli gramaticale.

Poezia preferata este interpretata de Pitis (odihneasca-se in pace!) si ma cam caracterizeaza :) :

P.S. Astazi, 28.10.2013, am decis sa va prezint si manerul usii de intrare in acest blog :)One Response to Despre mine

  1. Pingback:Despre mine « PhotoBlog