Cătălin Ioniță

Echilibrul coincidentelor și sinele pierdut

Peste trei zile se împlinesc trei ani de cand nu am mai scris nimic aici. Ștam că din 2016 nu am mai facut acest lucru, stiam si motivul, stiam numele ultimului articol scris (“BAC-ul ….. vieții” mai exact), dar înainte de a mă apuca să scriu acum, l-am “rasfoit” puțin și am rămas puțin uimit de faptul ca citatul din începutul articolului este cel pe care l-am avut în minte și când mi-a venit ideea de a publica “gândirea” din aceasta seara sau …. revelație cum ar numi-o cei mai profunzi. :)

_____________________________________________

O sa fac o paranteza în care îmi voi justifica lipsa atât de îndelungata de aici, aceasta datorându-se faptului că perioada prin care am trecut a fost una lipsita de evenimente sau idei interesante despre care să scriu și din stimă și respect pentru cei care mai intră aici din când în când, cărora nu am vrut să le ofer o lectura deprimantă, lipsită de interes sau care chiar sa le (vă) strice dispoziția. Între timp, astăzi împlinesc patru luni de când am revenit în capitală în încercarea rearanjării vieții mele (nu doar) profesionale, iar pentru a face acest lucru am început colaborarea cu UBER. (am încheiat paranteza) :)

_____________________________________________

Revenind la citatul meu favorit cu care începe ultimul articol scris și care a contribuit cumva la ideea acestui articol, vă amintesc ca este a lui Albert Einstein, dacă nu mă înșel, spus chiar spre finalul vieții sale și sună cam așa: “COINCIDENȚA ESTE FELUL LUI DUMNEZEU DE A RĂMÂNE ANONIM”.

 

Ideea este ca în aceasta dupa-amiaza, zburdându-mi mintea la lucruri și trăiri din trecut, am conștientizat un lucru foarte interesant ….. interesant mai ales pentru faptul ca nu i-am găsit o explicație logica, dar care m-a provocat sa o gasesc (NU DOAR SĂ ÎNCERC, CI CHIAR SĂ O GĂSESC). Se pare că lucrurile neplăcute, urâte sau chiar tragice care ni se întâmplă în viață, aduc cu ele niște momente benefice pentru noi, care altfel nu ar fi avut conjuctura favorabilă pentru a se întâmpla. Exemple aș avea mai multe din viața proprie sau a apropiaților, dar prefer să va ofer ocazia de a vă lua o clipa de repaus în care să vă analizați viața personală și să descoperiti singuri la ce mă refer. Vă promit că va fi mult mai benefic pentru voi ca acest lucru să apară ca o proprie revelație. ;)

Totuși, la fel este si invers: anumite lucruri pe care le facem și pe care le consideram bune sau chiar nobile să le facem atât pentru noi, cât si pentru cei pentru cei din jur, ne aduc pe termen lung sau foarte lung, dezamagire și chiar sentimentul de neîmplinire. Acest lucru atrage marea dilema a faptului ….. cum și de ce când încerci să protejezi pe cineva acționând într-un anumit fel, tocmai acel lucru se întoarce exact împotriva ta, chiar în locul în care ai vrut sa protejezi persoana respectivă !?!?!?

Această dilemă si părelnică neconcordanță din Univers ne intrigă fără să ne dăm seama și ……….. și problema cea mai mare este ca ne face să fim ceea ce nu suntem cu adevărat și să arătam acele părți din noi care nu ne caracterizează. Adică, mai exact acestea nu fac altceva decât să ne faca, din dorința de a ne proteja de suferință sau de un posibil rău, să ne arătăm lumii in alt fel decât suntem în realitate și de a purta niște măști care sunt departe de a ne caracteriza pe noi, așa cum suntem în realitate!

TOTUȘI, DECÂT SĂ FIM INDIFERENȚI ȘI SĂ PREZENTĂM CELOR DIN JUR O IMAGINE FALSĂ A NOASTRA, PERSONAL CRED CA MERITĂ SA NE ASUMĂM RISCUL ȘI SĂ ÎNCERCĂM SA FIM MAI SINCERI, MAI ONEȘTI ȘI MAI BUNI! CHIAR VREAU SĂ CRED CĂ, DEȘI VIAȚA DE ZI CU ZI NE ARATĂ CĂ VOM SUFERI DACĂ NU PROCEDĂM AȘA, POATE ASUMÂNDU-NE RISCUL DE A SUFERI, E POSIBIL CA ÎNTR-O ZI ACEASTĂ LUME SĂ DEVINĂ UNA MAI BUNA …….. O LUME IN CARE COPIII NOȘTRI VOR BENEFICIA DE UN PROGRES NU DOAR TEHNOLOGIC, CI ȘI SPIRITUAL …….. CU ADEVĂRAT BENEFIC LOR, DAR ȘI LUMII ÎN GENERAL.

 

 

 

 

 

 

 

 

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current month ye@r day *